Jocuri copii

 

Jocuri potrivite fiecarei varste

 

7 luni

 

          Bebelusul este pasionat de imaginile si paginile care se intorc. I se pot oferi carticele mici, frumos colorate. Exista carti special concepute pentru copii mici, care pot fi manipulate fara sa se deterioreze prea mult (carton gros, plastic, tesatura). Prima carte cu imagini a copilasului trebuie sa indeplineasca o serie de conditii: pe fiecare pagina sa nu fie reprezentat mai mult de un animal, obiect, desenul sa fie realizat realist, ca o fotografie (nu ca o caricatura), desenele sa fie mari, clare, colorate.
           Daca la 7 luni copilul poate sa apuce obiectele, el are adesea dificultati in a le da drumul. A da drumul unui obiect in mod deliberat necesita o detenta musculara inversa tensiunii exercitate pentru a-l tine. Parintele poate influenta aceasta miscare de coordonare in felul urmator: punand mana sub obiect (astfel incat copilul invata ca poate da drumul obiectului fara ca acesta sa cada si il poate apuca iar), provocandu-l la actiuni "Ia si da !" (Oferiti-i un obiect mic si apoi cereti-i-l inapoi, recompensand oferirea obiectului prin mici giumbuslucuri care il distreaza si il incurajeaza sa ofere din nou obiectul). Treptat, copilul va invata sa arunce obiecte mici, cum ar fi mingiute, jucarii de plus, etc.

8 luni »

 

Cauta jocuri potrivite fiecarei varste :

 

Nou nascut , 3 luni, 4 luni, 5 luni, 6 luni, 7 luni, 8 luni, 9 luni, 10 luni, 11 luni, 1 an, 1 an si 3 luni, 1 an si 6 luni, 1 an si 9 luni, 2 ani , 2 ani si 3 luni, 2 ani si 6 luni, 2 ani si 9 luni, 3 ani, 3 ani si 6 luni, 4 ani, 4 ani si 6 luni, 5 ani, 6 ani, 7 ani, 8 ani

 

Inapoi la jocuri»

 

 

 

 

 

 

SPATIU PUBLICITAR

 


jucarii vorbareteREVISTA EDUCATIVA DE BANDA DESENATA PENTRU COPII