Jocuri copii

 

Jocuri potrivite fiecarei varste

 

 

11 luni

 

          Aceasta perioada este dominata de dezvoltarea masiva a capacitatii imaginative si imitative. Imitatia se regaseste in toate domeniile si va deveni de acum modul principal prin care copilul va invata lucruri noi. El e capabil sa-si insuseasca comportamente pe care le-a observat la alti adulti sau copii. Dorinta de explorare este imensa.
          Este momentul in care copilul trebuie "invatat" sa se joace. Pentru ca pe un copil sa il intereseze o jucarie, si sa se joace singur cu ea in camera sa sau in tarc, trebuie ca in aceasta jucarie sa se fi "investit" afectiune de catre unul din parintii sai. Parintele trebuie sa petreaca un timp descoperind jucaria impreuna cu copilul, manipuland-o, distrandu-se cu ea si trezind astfel dorinta copilului de a se juca. Atentie, parintele va evita sa se joace in locul copilului sau sa il invete care e modul cel mai bun de a se juca. El trebuie sa se aseze la inaltimea copilului (in genunchi eventual), si sa se joace cu jucaria impreuna cu el, explicandu-i cum functioneaz si aratandu-i cum ar putea sa o manipuleze.

1 an »

 

Cauta jocuri potrivite fiecarei varste :

 

Nou nascut , 3 luni, 4 luni, 5 luni, 6 luni, 7 luni, 8 luni, 9 luni, 10 luni, 11 luni, 1 an, 1 an si 3 luni, 1 an si 6 luni, 1 an si 9 luni, 2 ani , 2 ani si 3 luni, 2 ani si 6 luni, 2 ani si 9 luni, 3 ani, 3 ani si 6 luni, 4 ani, 4 ani si 6 luni, 5 ani, 6 ani, 7 ani, 8 ani

 

Inapoi la jocuri»

 

 

 

 

 

SPATIU PUBLICITAR

 


jucarii vorbareteREVISTA EDUCATIVA DE BANDA DESENATA PENTRU COPII